Juventus vs Inter
Juventus

Juventus vs Inter

Allianz Stadium

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Juventus och Inter. Du kan se när Juventus har sin nästa hemmamatch mot Inter på Allianz Stadium i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Juventus vs Inter här.

Juventus FC - FC Internazionale Milano, Derby d’Italia, slaget om Italien.

I många fall hittar man två antagonister i samma stad. Två lag som delar stadens fotbollsäskande invånare och som splittrar familjer. Efter ett derby vill inte det förlorande lagets supportrar gå till jobbet medans vinnarna bär matchtröjan i flera dagar efteråt.
Men så finns det fall där den riktiga fienden inte bor i samma stad, där de egna hemkvarteren redan är intagna och blickarna riktas åt annat håll. En kamp mellan storlagen i två städer. Milano och Turin är ett sådant fall.

Både Inter från Milano och Juventus från Turin har sina egna derbyn i sina städer. Inter möter AC Milan i Derby della Madoninna och Juventus drabbar samman med Torino FC i Derby della Mole. Båda dessa två matcher är heta tillställningar med supportergrupper som ogillar varandra. Men i både Inter och Juventus fall är det Deby d’Italia som är det riktiga derbyt, den viktigaste matchen att vinna.

Det hela startade på 60-talet när Juventus och Inter dominerade Italiensk fotboll. Inför säsongen stod det mellan dessa båda lag och det som i slutändan skulle avgöra vem som vann Scudetton och korades till kungar i Italien var matchen mellan de båda.
Det var inte bara lagets framgångar som stod på spel, utan även stadens och supportrarnas ära. Juventus supportrar fick Stadio delle Alpi att koka och Inter-fansen gjorde om Guiseppe Meazza-stadion till ett levande helvete.

De gamla traditionerna om att visa vilka fans som är störst, bäst och vackrast lever kvar än och även om Derby d’Italia sällan är avgörande för ligaguldet nu mera är det ett tillfälle för de båda lagens supportrar att visa sig starkare än de andra.

FC Internazionale Milano - Juventus FC. Klicka här.

 

Matchlista 2018-19

Juventus vs Inter
FRE, 07 DEC 2018

Tidigare matcher

Juventus vs Inter, LÖR, 09 DEC 2017
Juventus vs Inter, SÖN, 05 FEB 2017
Juventus vs Inter, SÖN, 28 FEB 2016
Juventus vs Inter, TIS, 06 JAN 2015
Juventus vs Inter, SÖN, 02 FEB 2014
Juventus vs Inter, LÖR, 03 NOV 2012
Juventus vs Inter, SÖN, 25 MAR 2012
Arenainfo
Allianz Stadium. ItalienFotboll.se

Allianz Stadium

Arenaöversikt, Allianz Stadium Arenaöversikt Arenaöversikt Allianz Stadium

Kapacitet
41.000

Adress
Stada Comunale di Altessano, 131 10151 Torino
Se på en karta, Allianz Stadium Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Allianz Stadium
 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn