Inter Milan vs Milan
Inter Milan

Inter Milan vs Milan

Stadio San Siro Meazza

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Inter Milan och Milan. Du kan se när Inter Milan har sin nästa hemmamatch mot Milan på Stadio San Siro Meazza i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Inter Milan vs Milan här.

FC Internazionale Milano - AC Milan, Derby della Madonnina, i övriga delar av världen känt som Milanoderbyt, är en av de största fotbollsmatcherna i Italien, Europa och världen.
AC Milan grundades som en fotboll och ckricketklubb av Engelsmän bosatta i Italien, klubben var tänkt att inkludera flera olika nationaliteter men en grupp av Italienare och Schweitzare var besvikna på den stora majoriteten Italienare som spelade i och styrde klubben och valde därför att bryta sig ur och starta en egen internationell klubb som vi idag bara kallar Inter.

De två båda lagen har genom åren radat upp mängder av titlar och när Milan vann Serie A 2011 låg båda på 18 ligatitlar var. När två så framgångrika lag möts blir det ofta en maktkamp om vilka som är störst och bäst och matcherna kan bli avgörande för vilka som i slutändan lyfter pokalen. När två så framgångrika klubbar från samma stad spelar så får mötet en helt annan betydelse, då är det en kamp om vilka som ska vara kungar i staden fram till att lagen möter varandra nästa gång. Det vinnade lagets supportrar bär sitt lags färger i veckor efter matchen, det förlorande lagets anhängare håller sig gärna inomhus i ett par dagar.

Den stora gotiska katedralen i Milano, Duomo, är stadens hjärta och mittpunkt. Det är på torget utanför Duomo som milanolagen firar en ligatitel eller en derbyseger. Högst upp på Duomo finns en staty av jungfru Maria, Madonnan, elller som hon heter på Italienska, “Madonnina”. Lagen slåss om hamna i Madonninans blickfång och därav namnet “Derby della Madonnina.”

Italien är konstens förlovade land och det var även i Italien som kostformen Tifo skapades. Tusentals supportrar på läktarna håller upp pappersark eller viftar med flaggor för att skapa makalösa korreografier. I Derby della Madonninan handlar det inte bara om att vinna fotbollsmatchen på planen, det gäller att vinna matchen på läktaren också, de som har det bästa Tifot och sjunger högst och bäst vinnner den kampen.
San Siro-stadions Curva Sud där Milan-fansen står och Curva Nord där vi hittar Inters anhängare bjuder på en uppvisning som inte går att hitta någon annanstans i världen. Matchen spelas mellan två av Italiens bästa lag, men det är tack vare matchen på läktarna som gör Derby della Madonnina till något speciellt, en match alla fotbollsälskare borde besöka minst en gång under en livstid.

AC Milan - FC Internazionale Milano. Klicka här.

 

Matchlista 2018-19

Inter Milan vs Milan
LÖR, 20 OKT 2018 eller SÖN, 21 OKT 2018

Tidigare matcher

Inter Milan vs Milan, SÖN, 15 OKT 2017
Inter Milan vs Milan, LÖR, 15 APR 2017
Inter Milan vs Milan, SÖN, 13 SEP 2015
Inter Milan vs Milan, SÖN, 19 APR 2015
Inter Milan vs Milan, SÖN, 22 DEC 2013
Inter Milan vs Milan, SÖN, 24 FEB 2013
Inter Milan vs Milan, SÖN, 06 MAJ 2012
Arenainfo
Stadio San Siro Meazza. ItalienFotboll.se

Stadio San Siro Meazza

Arenaöversikt, Stadio San Siro Meazza Arenaöversikt Arenaöversikt Stadio San Siro Meazza

Kapacitet
85.000

Adress
Via Piccolomini 5, 20151 Milan
Se på en karta, Stadio San Siro Meazza Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Stadio San Siro Meazza

Tunnelbana
Metro MM1 till Molino Dorino

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn