AS Roma vs Lazio
AS Roma

AS Roma vs Lazio

Stadio Olimpico

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan AS Roma och Lazio. Du kan se när AS Roma har sin nästa hemmamatch mot Lazio på Stadio Olimpico i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan AS Roma vs Lazio här.

AS Roma - SS Lazio. Det eviga derbyt i den eviga staden. Världens, troligtvis, största ligamatch.

1927 bestämde Benito Mussolini och hans regering att alla fotbollsklubbar i Rom skulle slås samman till en enad klubb och gå under namnet AS Roma. Beslutet gick igenom och Roma blev det stora laget i Rom, men det var ett lag som slapp undan sammanslagningen, och det var Mussolinis egna lag, SS Lazio.

Norra Italien har dominerat Italiensk fotboll. Juventus från Turin och Inter samt Milan från Milano var de självklara lagen att göra upp om ligatitlarna. Då Roma och Lazio ofta stod utanför kampen om ligaguldet flyttades fokus till kampen om staden istället. Kampen om att härska över Rom.
Lazio och Roma spelar i samma stad och de delar arena, Stadio Olympico, men där tar likelserna slut.
Roma spelar i rött, Roms färg, och har de flesta av sina sympatisörer i Roms arbetarkvarter. Vissa menar att det var efter den framtvingade sammanslagningen klubbarna som arbetarklassens supportrar valde att enas mot det fascistiska styret i landet och hålla ihop under samma tak, i samma färger.
Lazio å andra sidan spelar i blått och är överklassens lag. De som sympatiserade med Mussolini och hans styre började även hålla Lazio närmast hjärtat. Vissa menar att de som började heja på Lazio bara ville vara på säkra då Lazio hade regeringens stöd.
Idag har Lazio som förening ingen koppling till det gammla fascistiska styret och klubben strävar efter acceptans och mångfald. Men bland några av lagets supportrar lever fortfarande högerextrema kvar och genom åren har det funnits flera antisemitiska och rasisitiska banderoller på Curva Nord på Stadio Olympico.

Med dessa två så olika bakgrunder blir matchen mellan Roma och Lazio lika mycket ett politiskt möte som en fotbollsmatch där de olika lagens supportrar hatar varandra av flera olika anledningar.
När man går på ett Rom-derby gäller det att ha i vetskap vad man ger sig in på och inte vistas i fel områden före och efter matchen. Men utöver oroligheterna som kan ske när Roms två klubbar drabbar samman är det en makalös match på läktarna. Otroliga tifos och högljudd sång i över 90 minuter.
Säga vad man vill om fotbollen i sig, Roma - Lazio är världens största Derby.

SS Lazio - AS Roma. Klicka här

 

Matchlista 2018-19

AS Roma vs Lazio
LÖR, 29 SEP 2018 eller SÖN, 30 SEP 2018

Tidigare matcher

AS Roma vs Lazio, LÖR, 18 NOV 2017
AS Roma vs Lazio, SÖN, 30 APR 2017
AS Roma vs Lazio, SÖN, 08 NOV 2015
AS Roma vs Lazio, SÖN, 11 JAN 2015
AS Roma vs Lazio, SÖN, 22 SEP 2013
AS Roma vs Lazio, MÅN, 08 APR 2013
AS Roma vs Lazio, SÖN, 04 MAR 2012
Arenainfo
Stadio Olimpico. ItalienFotboll.se

Stadio Olimpico

Arenaöversikt, Stadio Olimpico Arenaöversikt Arenaöversikt Stadio Olimpico

Kapacitet
82.000

Adress
Via Foro Italico, 00194 Roma
Se på en karta, Stadio Olimpico Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Stadio Olimpico

Tunnelbana
Metro linje A till Ottaviano Station. Från Ottaviano Station buss 32 till Piazzale della Farnesina.

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn